Visie en missie

Ven Leertrajecten heeft een ambitieuze missie: iedere jongere kent zijn talenten en kan ze inzetten om zijn dromen waar te maken. Mensen die hun talenten kennen en inzetten hebben een positiever zelfbeeld en ervaren een hogere mate van welbevinden. Zij zijn gemotiveerder, presteren beter en ze zijn beter in staat goede keuzes voor de toekomst te maken.

Werken vanuit je talent is niet vanzelfsprekend, want lang niet iedereen kent zijn talenten. Het blijkt niet zo eenvoudig te zijn om je talenten te ontdekken. Als je ergens goed in bent valt je dat vaak zelf niet zo op, omdat het zo vanzelf gaat. En van oudsher is de mens vooral gefocust op wat niet goed gaat en daarom vergeten we vaak te kijken naar wat wel lukt.

Daarom kunnen we best wat hulp gebruiken bij het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van onze talenten. En waarom dan niet al jong beginnen? Als je pas bij het zoeken naar een baan na gaat denken over wat je kwaliteiten en interesses eigenlijk zijn, is het vinden van die baan die uitstekend bij je past best lastig. Hoe eerder je jezelf leert kennen, hoe eerder je kunt profiteren van de voordelen daarvan. Jong geleerd is oud gedaan!

Ven Leertrajecten ondersteunt jongeren bij het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van hun talenten. Hierbij werken we samen met scholen en ouders, omdat zij een belangrijke taak hebben in de ondersteuning van jongeren tot zelfbewuste volwassenen.