Over ons

Ven Leertrajecten is opgericht door Cindy van de Ven. Ze heeft een bedrijf gecreëerd waarin ze haar passie en talenten kan inzetten. In het bedrijf staat het bevorderen van de ontwikkeling van jongeren tot zelfbewuste volwassenen centraal. Cindy werkt met een team van professionals die allemaal vanuit hun eigen talenten en interesses een belangrijke bijdrage leveren aan de diensten van Ven Leertrajecten.

Wij coachen jongeren bij het ontdekken, ontwikkelen en inzetten van hun talenten. In individuele of groepssessies ondersteunen we jongeren om erachter te komen waar zij goed in zijn en hoe ze hun talenten in kunnen zetten om hun doelen te bereiken.

Ook ondersteunen wij het onderwijs bij het invoeren van talentgericht werken. Dit doen we door middel van coaching, training en advies. We pakken vragen aan als: Hoe ontdek je de talenten van een leerling? Hoe ga je met de talenten aan de slag in de les? Hoe ga je in gesprek met de leerling om zijn motivatie te stimuleren?

Kenmerkend voor onze aanpak is dat we werken met alle partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de jongere: school, leerlingen en ouders. We gaan met hen in gesprek en verbinden deze partijen met elkaar om samen tot de beste aanpak te komen. We zijn een objectieve gesprekspartner. We luisteren naar ieders ideeën en ervaringen en kijken mee in de praktijk. Verwacht van ons dus geen standaard oplossing. Met onze gedegen aanpak creëren we altijd maatwerk.

Wij geven jongeren een stem

Zoals gezegd gaan we in gesprek met alle partijen; we spreken dus ook de jongeren zelf. We geven ze een stem, zodat we niet over hun hoofden praten, maar gebruik maken van alle waardevolle inzichten die zij te geven hebben. Vaak worden jongeren niet geraadpleegd bij beslissingen die hen aangaan. Dat kan dan tot gevolg hebben dat een gekozen aanpak niet werkt, omdat deze niet aansluit bij de behoeften van de jongeren. Daarom nemen wij in onze unieke aanpak hun ideeën en meningen mee.